pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

Kom jij genieten van het herfstseizoen?
Een middag samen buiten in de natuur. We starten de middag met een herfstige lunch. We verwarmen ons rondom het vuur én zullen daarna een herfstwandeling maken in het bos.

Wanneer?
Donderdag 30 november van 12.00-16.00 uur

Waar?
De Maalderij Scouting Driesprong – Posthoorn 6, Teteringen

Wist je dat:
Wandelen is gezond en dit combineren met de natuur is een topcombinatie! De natuur helpt bij gezond blijven, ademhalen, concentratie, sneller herstel, ontspanning en meer geluk.

Kun jij wel een oplaadmoment gebruiken?
Wil je jouw onrust uit je hoofd laten waaien? En heb je zin om samen met anderen in het bos te wandelen? Geef je dan snel op voor deze herfsteditie via ikwilmeedoen – Seizoensactiviteit. Opgeven kan t/m woensdag 29 november 2023

Mocht je twijfelen, vragen hebben of je zorgen maken over bijvoorbeeld vervoer? Bel/App naar een van ons. We denken graag met je mee.

Anne (06-10015757) en Anke (06 40936378)

P.S. hierna komt een wintereditie!

 

Altijd al mee willen doen aan de Singelloop in Breda? Pak nu je kans en loop gratis mee op 1 oktober 2023.

Ga jij hardlopen of Wandelen?
Je kan je aanmelden voor de afstand die bij je past; 5 km, 10 km of 21 km. Of kies voor 5 km wandelen.

We gaan je ook helpen in de voorbereiding. Want (hard)lopen is niet alleen sportief bezig zijn, het is ook gezellig om samen te trainen en je grenzen te verleggen.

Gratis deelname aan de Singelloop
Quiet Breda heeft 100 startbewijzen ontvangen, schrijf je hier in en maak kans op een gratis deelname.
Na je inschrijving zal Anke contact met je opnemen. Samen gaan jullie kijken of je kans maakt op de gratis deelname aan de Bredase Singelloop.

Singelloop je mee op 1 oktober 2023?

Het idee voor SNEQ is ontstaan uit een samenwerking tussen SMO, Nieuwe Veste, Emmaus en Quiet Breda. We wilden een toegankelijke en warme plek creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich creatief kunnen ontwikkelen, zelfs als dit niet vanzelfsprekend is vanuit hun thuisbasis, opvoeding, cultuur of financiële mogelijkheden.

In juni 2022 opende de creatieve ontmoetingsplek SNEQ haar deuren. Hier kun je terecht voor een kop koffie, een krant, een boek of een spelletje. Ook kun je er genieten van een goed gesprek, gratis workshops of inspirerende lezingen. SNEQ staat in het teken van creativiteit, inclusie en ontmoeting. Je kunt er inspiratie opdoen, nieuwe talenten ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Het is een plek waar het normaal is om samen cultuur te maken.

Denk bijvoorbeeld aan filmavonden, bakochtenden of gitaarlessen. Er worden ook gratis workshops gegeven, zoals zang, tekenen, fotografie en schilderen. Elke maand is er een ander programma. Daarnaast zijn er gezellige inloopmomenten waar je gewoon kunt binnenlopen voor een kop koffie of thee, een praatje of om samen creatief aan de slag te gaan.

Waarom?
Omdat kunst en creativiteit gezond zijn voor een mens. Het brengt plezier, vergroot eigenwaarde, brengt mensen samen en geeft je een bredere kijk op de wereld. Bij SNEQ, Cultuur voor iedereen, bieden we culturele activiteiten aan zonder drempels, waarbij iedereen welkom is.

Waar?
SNEQ is te vinden op Veilingkade 7 (naast Emmaus) en is geopend op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, evenals tijdens de aangeboden activiteiten.

Wat is er te doen?
Het aanbod verschilt elke maand. Kijk hier op Facebook of op de flyer van SNEQ die bij Faam hangt voor meer informatie.

Een dag vol prikkelende ervaringen in de buitenlucht. We gaan horen, zien, ruiken, voelen
en proeven in de natuur. Het programma is nog een verrassing maar de lunch is geregeld.
Bij slecht weer hebben we een leuk alternatief.

Aanmelden vòòr 23 maart via Ikwilmeedoen.nl of via Anne (06-10015757) of Maria (06-10807831).

Deze activiteit is ook voor een scootmobiel toegankelijk.

Wil jij ook leren om de lekkerste warme dranken te bereiden en te serveren? Vind jij het ook leuk om mensen blij te maken met een mooie cappuccino of een kop koffie? Heb jij een gastvrije uitstraling? Werk jij graag zelfstandig en ben je altijd in voor een praatje? Kom dan meedraaien bij de Coffee Hangout!

Bij de Coffee Hangout word je getraind en begeleid door een activiteitencoach, zodat jij uiteindelijk zelfstandig achter de koffiebar kan werken.

We maken theater vanuit het niets, we improviseren, je maakt je hoofd leeg. Zet soms iets geks op je hoofd en kruip in een totaal andere rol. Iedereen kan hieraan mee doen.

Wereldwijd spreken 791 miljoen mensen een Romaanse taal. Verreweg de meeste, 406 miljoen, spreken Spaans. Romaanse talen stammen af van het Latijn, de taal van de Romeinen.

De geschiedenis van de Spaanse taal gaat duizenden jaren terug. Spanje is tegenwoordig een economische kracht van betekenis. Spanje is een levende taal in Europa, Zuid-Amerika, Midden-Amerika en in de Verenigde Staten is Spaans de moedertaal voor miljoenen inwoners.

Spaans leren spreken, betekent de taal leren van meer dan 400 miljoen mensen.

Weet je nog niets van de Spaanse taal, maar zou je wel graag Spaans willen leren? We gaan samen aan de slag.

Wees welkom!

Saludos cordiales (hartelijke groetjes)

Zin in wat competitie? Een spel doen in de buitenlucht – en binnen bij slecht weer? Waan je in Frankrijk door te jeu-de-boulen, in Ierland door het spelen van corn hole of speel een potje badminton.

Doe of kijk gezellig mee met het spelprogramma. We sluiten de middag af met een hapje en een drankje.

• Ontspanning
• Competitie
• Gezelligheid

Wil jij wekelijks sporten met een gezellige groep? Doe dan mee met Sportcircuit.

Elke maandagochtend en woensdagmiddag ben jij van harte welkom bij de Bredase Ring.

De Boterfabriek is de gezelligste werkplaats van Baarle en zit in ’t Trefpunt. De Boterfabriek heeft op dit moment twee opdrachtgevers. Voor de ene opdrachtgever zetten we elektriciteitskabels in elkaar en voor de andere maken we kaartjes, verven we meubilair en maken we van biervaten statafels. Bij de Boterfabriek zijn we altijd op zoek naar nieuwe opdrachtgevers, maar vooral ook naar nieuw talent.

Heb jij een talent waar je graag mee bezig zou willen zijn of wat je graag zou willen ontwikkelen? Kom dan eens kijken op donderdag middag bij ’t Trefpunt. We zijn er vanaf 13.00uur. Je bent van harte welkom!