pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

We werken samen aan een gezond leven. Denk aan voeding, beweging, ontspanning, slaap en positief denken. We bieden een veilige omgeving, waar je kunt ontspannen en je innerlijke kalmte kunt vinden. Je werkt op je eigen tempo aan het verbeteren van jouw gezondheid. Je leert jezelf beter kennen en waarderen. Je weet steeds beter wat je nodig hebt. Daardoor voel je je sterker in het leven.

We werken hieraan door bijvoorbeeld
– Nieuwe dingen te leren
– Buiten te wandelen of te fietsen
– Uitdagende opdrachten
– Meditatie en visualisatie
– Ervaringen delen
– Tekenen en schrijven
– Ontspanningsoefeningen

Wil jij meer innerlijke rust en meer energie? Doe mee aan de In Balans groep!

 

 

De herstelgroep middelen gebruik ondersteunt (met/door de inzet van ervaringsdeskundigen) in jouw herstelproces.

We bieden je een veilige en ondersteunende lotgenotengroep waar je kunt praten over de uitdagingen en de successen van jouw herstel. En waar je kunt leren van anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Ben jij moeder? Kom dan wekelijks naar MAM (Moeders Aan Moeders). Kom in contact met andere moeders en wissel ervaringen uit. De groep biedt je een luisterend oor, herkenning, ontmoeting en gezelligheid. Ook zullen we regelmatig uitstapjes maken. Samen maken we de groep een succes. Jouw inbreng wordt gewaardeerd.

Dit is een groep waar je kinderen ook welkom zijn. Leuk als je ze meebrengt.

Wil je weer een volgende stap zetten in jouw traject? Denk je aan vrijwilligerswerk, wil je leren en werken of zoek je passend werk? Weet je niet goed waar te beginnen, wat je wilt en hoe je dit met je uitkerende instantie kunt bespreken? Of heb je vragen over solliciteren? Kom naar Inloop Werkwijs, wij helpen je graag!

Inloop werkwijs is alleen voor cliënten van SMO Breda. Je kunt een afspraak maken via 076‑5645050.

Agressie: we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan, hoe kun je ermee omgaan? In deze cursus leer je welke soorten agressie er zijn en je krijgt handvatten om beter met agressie om te gaan.

Geef je dan op voor de cursus Omgaan met agressie. De cursus start op donderdag 5, 12, 19 en 26 oktober.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen/invullen van (digitale) papieren, het aanvragen van verschillende toeslagen en uitkeringen of het wijzigen van gegevens? Weet je soms niet waar je de juiste informatie kunt vinden? Wil je ondersteuning bij het zoeken naar woonruimte; particulier of via Klik voor Wonen? Kom naar Inloop Wegwijs zodat wij jou kunnen helpen!

Bij Weerbaarheid leer je omgaan met fysieke en mentale agressie.

Deze activiteit hoort bij het aanbod van ’t Trefpunt en is gericht op de wat oudere doelgroep en op mensen die minder mobiel zijn.

Kom op woensdagochtend naar de kantine van ’t Trefpunt om gezellig te koken. We maken een menu, doen samen boodschappen en bereiden een maaltijd voor 8 personen. Om 12 uur staat het eten op tafel! Wie doet de afwas?

 

Start jij bij SMO Breda, dan is de startgroep iets voor jou. Elke week een gastspreker die meer vertelt over een leefgebied zoals wonen, financiën, omgaan met genotsmiddelen en lichamelijke gezondheid.

Door deze handige computerlessen krijg je meer kansen in de maatschappij en leer je de mogelijkheden van een computer. Heb jij vragen over het werken met de computer? Of wil je het gewoon leren? Leer stapsgewijs de computer kennen.