pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger elektra zet je samen met de bewoners elektrische kabels in elkaar voor externe opdrachtgevers elke donderdag van 13.00 – 15.00 uur in ’t Trefpunt. Je begeleidt de activiteit samen met een professional en bent het aanspreekpunt voor onze externe opdrachtgever.

Wat bieden wij jou?

Wat vragen we van jou?

Interesse?
Neem contact op met Adriëtte van Dongen, via [email protected] of bel 06-47644141.

Wat ga je doen?
Als tuinvrijwilliger ga je een aantal uur per week de tuin samen met onze cliënten onderhouden. Met z’n allen steek je de handen uit de mouwen en help je ons de tuin te laten bloeien en groeien.

Wat bieden wij jou?
Jouw passie voor tuinieren deel je met onze cliënten voor wie je een verschil kunt maken. Naast een gezellige werksfeer draag je bij aan een fijne dag voor cliënten.

Wat vragen we van jou?
• Enthousiaste houding, affiniteit met onze mensen en het groen in de tuin;
• Je hebt een open blik op je medemens;
• Je draagt bij aan een goede sfeer in de groep;
• Uren in overleg, liefst een hele ochtend of hele middag.

Interesse?
Neem contact op met Peter Wesselo, activiteitencoach Gaarshof, via [email protected].

Wat ga je doen?

Als vrijwillige chauffeur ga je een aantal uren per week de pendeldienst op je nemen. De SMO-bus rijdt van maandag t/m vrijdag, drie keer per dag, naar onze drie locaties in Breda en omgeving. Jij rijdt onze cliënten (en soms goederen) veilig naar een van onze locaties met de SMO-bus.

Wat bieden wij jou?

Als vrijwilliger heb je veel persoonlijk contact met onze cliënten voor wie je een verschil kunt maken. Naast een gezellige werksfeer draag je bij aan een fijne dag voor cliënten.

Taken en competenties

Interesse?

Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Neem contact op met Adriëtte van Dongen, via [email protected] of bel 06-47644141.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wat ga je doen?

Samen met onze cliënten ga je als vrijwilliger aan de slag in de keuken van de Zoete Inval, gerund voor cliënten door cliënten. Iedere dag is anders, de ene keer daag je de cliënt uit om zelf te koken en de andere keer kook je samen. Net wat er nodig is. Het doel is een mooie bijdrage te leveren aan de dag van onze cliënten.

Jouw profiel:

Wat bieden we jou?

Allereerst bieden we je een vrijwilligersovereenkomst waarbij de tijden in overleg worden afgesproken en je de mogelijkheid krijgt om cursussen te volgen. Daarnaast krijg je:

Wat vragen we van jou?

Talentenfabriek De Faam

De Zoete Inval is gestationeerd in Talentenfabriek De Faam, Liniestraat 19 te Breda. Dit is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met een maatschappelijke hulpvraag (cliënten), ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en medewerkers van onder andere SMO Breda e.o. en Fameus. Cliënten kunnen hier een afspraak maken met hun begeleider, elkaar ontmoeten en meedoen aan allerlei onderdelen van het aanbod van Ik wil meedoen. Lees hier meer over Ik Wil meedoen.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Neem contact op met Ellen Ceelen via [email protected] of 06-18325913.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vind jij het leuk om….

Werklocatie:
Talentenfabriek de FAAM en buiten naar de bijenkasten

Wat bieden wij?

Wat vragen we van jou?

Periode en geschatte aantal uren:
Uren in overleg. Sommige activiteiten zijn seizoensgebonden.

Interesse?
Heb je interesse in deze functie of wil je meer informatie? Neem contact op met Martin Josee.
Mailadres: [email protected]
Telefoon: 076 -5645050

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inloop wegwijs is dagelijks geopend, op verschillende dagdelen (ochtend/middag/avond).

Maandag          11.00 – 13.00
Dinsdag           10.30 – 12-30 & 17.00 – 19.00
Woensdag        10.30 – 12.30
Donderdag       08.30 – 10.30 & 15.00 – 17.00
Vrijdag             12.00 – 14.00

De functie
Als vrijwilliger bij Inloop Wegwijs ondersteun je cliënten bij praktische zaken en het stimuleren en bevorderen van hun zelfredzaamheid in deze.

De werkzaamheden van de vrijwilliger worden uitgevoerd samen met een beroepskracht. Deze is altijd aanwezig bij Inloop wegwijs. De beroepskracht is eindverantwoordelijk.

Inzet
Minimaal 2 uur per week, verdeeld over de dagen op de momenten dat Inloop Wegwijs geopend is. Daarnaast beschikbaar voor structureel overleg met alle betrokkenen van Inloop Wegwijs.

Taken
– Cliënten wegwijs maken naar de juiste informatie, hulpbron of instantie.
– Cliënten op weg helpen en/of ondersteunen bij het regelen van zaken en vervolgens zelfstandig verder laten werken. Dit bijvoorbeeld bij het voeren van een telefoongesprek met een instantie, het maken van een afspraak bij de juiste instantie en het invullen van benodigde papieren.
– Cliënten ondersteuning bieden bij onderdelen van hun financiën. Bijvoorbeeld aanvragen van toeslagen, uitkeringen of wijzigen van gegevens.
– Cliënten aanleren de hulpvraag in de toekomst zelf uit te kunnen voeren (afhankelijk van dienst leervermogen en zelfredzaamheid).
– Cliënten aanleren de weg te vinden bij toekomstige vragen naar de voorliggende instanties.
– Het afstemmen met en het terugkoppelen naar de mentor van de cliënt van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

Kwaliteiten en competenties
– Oplossingsgericht werken
– Vriendelijk
– Affiniteit met de doelgroep en zich kunnen inleven in de situatie van de cliënt
– Probleem bij de cliënt kunnen laten liggen, alleen de wegwijzen, niet overnemen, afstand kunnen nemen.
– Kunnen omgaan met computer en de weg weten op internet.
– Goed mondeling en schriftelijk kunnen uitdrukken, zowel naar cliënten als naar organisaties/instanties.
– Kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie, er geldt een geheimhoudingsplicht.
–  Kunnen samenwerken met andere betrokkenen van de cliënt, zoals de mentor en beroepskracht van Inloop wegwijs.

Werkplek
De vrijwilliger werkt in de ruimte voor Inloop Wegwijs op ‘Talentenfabriek de Faam’ (Liniestraat 19, Breda).

Neem contact op met Adriëtte van Dongen, via [email protected] of bel 06-47644141.

De Gaarshof in Baarle-Nassau is een bruisende, creatieve plek, in een landelijke omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren. De bewoners zijn mensen die veel meegemaakt hebben in hun leven en bij de Gaarshof ruimte vinden om hun talenten te ontdekken en tot rust te komen als dat nodig is. Dit wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste bevlogen collega´s voor wie aandacht en liefde voor mensen een passie is. Maar wij kunnen dit niet alleen. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die tijd over hebben om iets zinvols te doen.

Voor de Theetuin
We zijn druk bezig om een theetuin in te richten op de Gaarshof. De theetuin moet een plek worden waar bewoners, maar ook wandelaars en fietsers een lekker kopje thee of koffie kunnen drinken en een stukje taart kunnen eten. Er wordt een kruidentuin aangelegd zodat bezoekers hun eigen thee kunnen plukken, je kunt je fiets op laden of een band plakken en je wordt bediend door bewoners van de Gaarshof. We hopen de theetuin in april / mei te kunnen openen.

Ter ondersteuning van dit project zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vind je het leuk om mensen te coachen? Ben je een vriendelijke gastvrouw of man? Heb je oog voor gezelligheid en hygiëne? Dan is dit misschien een leuke uitdaging voor jou. De theetuin is een nieuwe activiteit met volop ruimte om mee te denken en het mee te ontwikkelen.

Voor de (moes)tuin
Ben je het liefst buiten en word je blij van bloemen en planten? Werk je graag samen met anderen om de tuin te onderhouden, maar ook om nieuwe plannen te maken? Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een moestuin, een pluktuin, of misschien heb je zelf andere plannen?
In de tuin ben je samen bezig; met bewoners en collega´s. Ben je ondernemend, energiek en kun je je oordelen thuislaten? Kom dan eens kijken of de tuin van de Gaarshof een plek is voor jou.

Om activiteiten mee te organiseren
In de Gaarshof worden veel activiteiten georganiseerd, zoals bingo, filmavonden, spelletjes avonden, kampvuur etc. Ben jij een gezelligheidsmens en vind je het leuk om activiteiten te verzinnen en te organiseren. Samen met collega’s en bewoners? Ben je vrolijk, gastvrij en maak je makkelijk contact? Kom dan eens kijken of de Gaarshof een plek is voor jou.

Als maatje voor een bewoner
Kun jij je goed verbinden met mensen, ook als ze anders zijn dan jij? Vind je het fijn om een op een koffie te drinken, boodschappen te doen of een wandeling te maken? Ben je betrouwbaar, heb je geduld en een luisterend oor? Dan ben je welkom om eens kennis te maken

Voor de Boterfabriek, iedere donderdagmiddag om 13.00uur
Iedere donderdagmiddag om 13.00 uur komen we met een aantal bewoners bij elkaar om klussen uit te voeren voor een paar opdrachtgevers. Zo maken we elektriciteitskabels, vouwen we kaartjes of zetten we tuinbanken in elkaar. We zoeken iemand die hand en spandiensten kan verrichten; een beetje meewerken en vooral een gezellige sfeer maken. Technisch inzicht is niet nodig!

Wij bieden

Neem contact op met Adriëtte van Dongen, via [email protected] of bel 06-47644141.

Wat ga je doen?
Je beheert verschillende panden samen met een collega van SMO Breda. Je signaleert wat er vervangen of gerepareerd moet worden en stemt samen met collega’s af wat er nodig is, zodat woningen schoon en netjes worden opgeleverd.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij?
• Leuke collega’s en werkomgeving.
• Je levert een mooie bijdrage aan onze cliënten.
• Goede begeleiding en themabijeenkomsten.

Informatie en sollicitatie
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Wilfred Schipperen, hoofd facilitair, via 076‑5645050.

Weet je al zeker dat dit iets voor jou is? Neem dan contact op met Marieke Bakker, coördinator vrijwilligers, via 076‑5645050 of stuur jouw sollicitatie naar [email protected].

Voor het Team Ervaringsdeskundigheid zoeken wij vrijwilligers die hun ervaringskennis willen inzetten in verschillende rollen, op verschillende locaties plaatsen binnen de organisatie. Heb jij zelf ervaring met dak- en thuisloosheid, psychische klachten of verslaving en wil je jouw kennis graag inzetten om cliënten van SMO Breda te helpen in hun herstelproces? Lees dan snel verder!

Wat vragen wij?
– Dat je hebt deelgenomen aan de trainingen Herstellen doe jezelf en Werken met eigen ervaring.
– Dat je ervaring hebt als vrijwilliger in ervaringsdeskundige functie.
– Dat je goed kunt luisteren en kunt aansluiten op de behoefte van de cliënt.
– Dat je bekend bent met de fases van herstel en deze bij de cliënt herkent.
– Dat je je eigen verhaal op gepaste wijze kunt inzetten ten behoeve van het herstel van de cliënt.
– Dat je samen met ons en het team van vrijwilligers ervaringsdeskundigheid vorm gaat geven binnen de organisatie.

Wat bieden wij?
– Coaching en intervisie
– Opleidingsmogelijkheden
– Vrijwilligerscontract

Reiskostenvergoeding behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Adriëtte van Dongen, via 076-5645050 of stuur een mail naar [email protected].