pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

Voor SMO Breda, Safegroup en Veilig Thuis West-Brabant zijn wij op zoek naar een Ambtelijk Secretaris (24 uur).

Je komt in dienst van SMO Breda, dat onder eenheid van bestuur en toezicht valt met Veilig Thuis West-Brabant en Stichting Vrouwenopvang Safegroup. In deze functie verricht je werkzaamheden voor SMO Breda, Veilig Thuis West-Brabant en Safegroup. Wij werken vanuit het principe van resultaatverantwoordelijkheid en beschikken over brede expertise op het gebied van veiligheid, opvang, participatie en herstel (empowering). De drie organisaties zijn nog in ontwikkeling als het gaat om het behalen van synergetische voordelen op het gebied van kwaliteit en efficiency.

Je functie:

Als Ambtelijk Secretaris ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige ondersteuning van de drie ondernemingsraden. Je werkt onder leiding van de voorzitters en maakt deel uit van een team dat wordt aangestuurd door de Bestuurssecretaris. In deze rol vervul je een belangrijke positie door de organisatorische context te begrijpen en de belangen van de ondernemingsraden te behartigen. Je zorgt ervoor dat ondersteunende taken zodanig worden uitgevoerd dat OR leden en de directeur bestuurder ontzorgd en gefaciliteerd worden. Daarnaast zorg je voor afstemming met alle relevante partijen en adviseer je alle OR’-en op procesniveau en inhoudelijk.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?

Informatie en sollicitatie:

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Heine van Wieren, Bestuurssecretaris a.i., via 076-5645050.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Heine van Wieren. We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 10 december 2023. Gesprekken vinden plaats op dinsdag 19 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als trajectregisseur ondersteun je de cliënt bij zijn of haar (complexe) hulpvragen, waarbij je een sleutelrol speelt in het herstelproces. In samenwerking met de wooncoaches van de locatie begeleid je de cliënt op alle leefgebieden zoals huisvesting, financiën en sociaal functioneren, altijd. Samen met de cliënt breng je de woonwensen in kaart en je onderzoekt de doorstroommogelijkheden. Je bent in staat om ‘willen’ en ‘kunnen’ van de client met elkaar te verbinden. Daarnaast werk je zo efficiënt mogelijk bij het aanleren van nieuwe vaardigheden en het verwerken van de hulpvraag. Ook kun je buiten de kaders denken als de zorg van de cliënt daar om vraagt.

Je werkt in een inspirerende omgeving waarin veel mogelijk is en waar je nauw samenwerkt met collega trajectregisseurs, wooncoaches en professionals van andere organisaties. De functie omvat individuele cliëntbegeleiding, waarbij je dossierhouder bent van je eigen caseload. De focus van het werk ligt op het zo spoedig mogelijk realiseren van een duurzame woonoplossing voor cliënten. Samen met de cliënt voer je de regie over zijn of haar hersteltraject. Hierbij werk je volgens de krachtwerk methodiek en krijg je de vrijheid om jouw professionaliteit te combineren met creativiteit en out-of-the box denken.

In acute situaties handel je snel en zorgvuldig. Dit vraagt vaardigheden zoals snelle oordeelsvorming, flexibiliteit en goede communicatie met in- en externe partijen. Vanaf 2024 ga je, samen met een ambulante wooncoach, cliënten die ambulant uitstromen maximaal drie maanden in hun nieuwe woonomgeving ondersteunen.

Wat heb jij te bieden?

Je bent een gedreven professional met ervaring in het veld van zorg en welzijn. Je bent ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zijn eigen keuzes te maken en zo zijn of haar eigen leven vorm te geven. Je durft mensen te laten leren van hun fouten. Jij vindt het vanzelfsprekend om mensen die ruimte en uitdagingen te geven.

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding Social Work en ervaring op het gebied van psychiatrie, verslaving en LVB. Je bent in staat om op alle leefgebieden begeleiding te bieden. Daarnaast ben je je bewust van je eigen waarden en kaders om je werk zelfstandig vorm te geven. Jij past goed bij de dynamiek van een zelfsturend team, waarin het reflecteren op je eigen gedrag en effectief samenwerken centraal staan.

Het bezit van een rijbewijs is een vereiste.

Wat bieden wij?

Informatie en sollicitatie

Is deze functie iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan gerust met Celina Lane via 06-83012558 of Ingrid Smeets via 06-40835184.

De sollicitatiegesprekken vinden z.s.m. plaats. Na de sollicitatieprocedure behoort een meeloop dag op de werkvloer tot de mogelijkheden om een goed beeld te krijgen van wat er van je wordt verwacht.

SMO Breda en Ik wil meedoen

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze cliënten zijn (voormalig en/of dreigend) dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende of acute problemen vaak met verslavings- of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: https://www.ikwilmeedoen.nl/organisatie/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor SMO Breda, Safegroup en Veilig Thuis West-Brabant zijn wij op zoek naar een gedreven financieel administratief medewerker die nauwkeurigheid combineert met financieel inzicht.

Je functie
Als financieel administratief medewerker draag je bij aan een juiste en volledige administratie binnen onze organisaties. Je ondersteunt de concern- en projectcontroller bij de planning- en controlcyclus, zorgt voor tijdige en accurate informatievoorziening en draagt bij aan de verbetering van de werkprocessen. Je maakt deel uit van het resultaatverantwoordelijke team bedrijfsvoering en ontvangt leiding van de concerncontroller.

Wat heb jij te bieden
• HBO werk- en denkniveau.
• Affiniteit met financiële software, bij voorkeur AFAS en daarnaast vaardig met Excel.
• Kennis van relevante administratieve procedures en wetgeving.
• Analytisch vermogen, communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid.

Wat bieden wij jou
• Een uitdagende functie binnen een resultaatverantwoordelijk team bedrijfsvoering.
• Mogelijkheden om jouw financiële expertise in te zetten en bij te dragen aan een professionele bedrijfsvoering.
• Je wordt ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk in schaal 6 of 7, afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 2563,- en max. € 3909,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur).
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden middels een IKB (vakantiegeld, eindejaarsuitkering) en pensioenregeling bij PFZW.
• Investering in jouw persoonlijke ontwikkeling met trainings- en scholingsmogelijkheden.

Organisaties
Je komt in dienst van SMO Breda. Deze organisatie valt onder eenheid van bestuur en toezicht met Veilig Thuis West-Brabant en Stichting Vrouwenopvang Safegroup. In deze functie verricht jij werkzaamheden voor SMO Breda, Veilig Thuis West-Brabant en Vrouwenopvang Safegroup. Wij werken vanuit het principe van resultaatverantwoordelijkheid en beschikken over brede expertise op het gebied van veiligheid, opvang, participatie en herstel (empowering). De 3 organisaties zijn nog in ontwikkeling als het gaat om het behalen van synergetische voordelen op het gebied van kwaliteit en efficiency.

Informatie en sollicitatie
Heb je interesse en wil je meer weten over de organisaties en de functie? Neem dan contact op voor een (digitale) kop koffie met Joost Oomen (concerncontroller) via 076-5645050.

Je kunt tot uiterlijk 19 november 2023 solliciteren op deze functie d.m.v. het doorsturen van je CV.
Je motivatie horen we graag in een eerste gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Bij SMO Breda zijn we toegewijd aan het bieden van ambulante begeleiding in de wijk. Het Gewoon Thuis team richt zich specifiek op mensen met complexe problematiek. We werken samen met onze cliënten aan alle aspecten van hun leven, zoals woonvaardigheden, het vinden van dagbesteding en het opbouwen van een sociaal netwerk. Onze aanpak omvat niet alleen de cliënt zelf, maar strekt zich uit tot de buurt waarin ze wonen. We kijken naar wie er nog meer in de buurt woont, stimuleren sociaal contact en proberen waar mogelijk de cliënt in te zetten voor gemeenschapsactiviteiten.

Als Trajectregisseur in het Gewoon Thuis team ben jij de regisseur op casusniveau. Onze cliënten ontvangen intensieve begeleiding op alle leefgebieden gedurende meerdere dagdelen per week.

Wat vraagt dit van jou?
Als Trajectregisseur ben je in staat om samen met de cliënt te ontdekken wat nodig is om zelfstandig te gaan wonen en een duurzame plek in de wijk te verwerven. Je bekijkt de situatie door de eventuele problemen heen en neemt het gezonde gedrag als uitgangspunt. Samen met de cliënt ga je op zoek naar wie ze zijn, wat ze willen en waar ze gelukkig van worden. Je bent bereid om hulp te vragen en bent niet bang om nieuwe benaderingen te proberen en te leren van eventuele fouten.

Om dit goed te kunnen doen laat je je oordelen en visie op wat een goed leven is thuis. Je kunt goed om hulp vragen als je er niet uitkomt en je bent niet bang om dingen uit te proberen en fouten te maken. Je bent bereid om te investeren in je team, zodat je daar steun en inspiratie kunt ervaren. Je hebt goed inzicht in wie je bent en bent daar open over. Je hebt een positieve kijk op het leven, een lange adem en je kunt goed relativeren. Daarnaast ben je flexibel en vind je het niet erg om veel zelfstandig te werken. Je bent flexibel in je werktijden en hebt een afgeronde HBO opleiding Social Work of -Verpleegkunde.

Jouw rol als Trajectregisseur
In jouw rol als Trajectregisseur ondersteun je cliënten bij hun (complexe) hulpvragen door intensieve woonbegeleiding op maat te bieden. Je stelt samen met de cliënt een persoonlijk actieplan op, waarin verschillende leefgebieden zoals sociale activering, zelfredzaamheid, maatschappelijke participatie en het doorbreken van sociaal isolement centraal staan. Je legt de nadruk op kleine doelen die leiden tot kleine successen en fungeert als brug tussen de maatschappelijke belangen en die van de cliënt.

Je onderzoekt samen met collega’s en partners welke begeleiding nodig is wanneer een cliënt zelfstandig gaat wonen. Je zoekt actief naar oplossingen en legt verbindingen binnen SMO, de wijk en met samenwerkingspartners. Je hebt een signalerende functie en denkt mee wanneer dat nodig is. Je betrekt de juiste mensen die belangrijk zijn voor de cliënt en draagt bij aan contacten met de buurt en buurtonderzoeken.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden jou de kans om nieuwe ervaringen op te doen in een enthousiast en resultaatgericht team. Er is veel ruimte om te pionieren, te leren, en uit je comfortzone te treden. We bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (€3.068 – €4.372) op basis van 36 uur per week. Daarnaast bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Fraukje Linthout via 06-48172915 of Saskia van der Pol via 0653213217. Je kunt solliciteren door je motivatie en Curriculum Vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

SMO Breda en Ik wil meedoen
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze cliënten zijn (voormalig en/of dreigend) dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende of acute problemen vaak met verslavings- of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: https://www.ikwilmeedoen.nl/organisatie/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als Ervaringsdeskundige kom je terecht in een team van gelijkgestemde Ervaringsdeskundigen, waarbij iedereen samenwerkt aan concrete doelen. Binnen dit team werk je nauw samen met cliënten en andere professionals, zowel binnen als buiten SMO Breda. Samen zetten jullie stappen richting verdere groei in het herstelproces van onze cliënten. Maar dat is niet alles, samen met je team ben je ook bezig met het uitbouwen van Ervaringsdeskundigheid binnen onze organisatie. En dit pak je aan door jouw eigen herstelreis in te zetten. Je biedt ondersteuning, educatie, coaching en begeleiding aan zowel cliënten als je collega-professionals.

In een notendop betekent dit dat je als Ervaringsdeskundige bij SMO Breda:

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Jij hebt je ervaringsdeskundige opleiding succesvol afgerond, op minstens MBO 4 niveau. En als het even kan, heb je deze opleiding gevolgd aan het Zadkine- of Summa College. Je hebt al een paar jaar ervaring als Ervaringsdeskundige achter de rug. Mensen hun verhalen interesseren je echt, en je weet precies hoe je jouw eigen ervaringen kunt inzetten om onze cliënten te begeleiden. Je bezit een aanmoedigende en inspirerende houding waarmee je mensen aanmoedigt om nieuwe dingen uit te proberen, hoe spannend dat soms ook kan zijn.

Gelijkwaardigheid, flexibiliteit, transparantie, zelfstandigheid en creativiteit zijn geen loze begrippen voor jou, maar eerder jouw tweede natuur. Jij bent diegene die het vanzelfsprekend vindt om het voortouw te nemen, en met zowel cliënten als collega’s aan de slag gaat. Daarnaast heb je affiniteit met psychiatrische stoornissen en verslavingszorg, ben je relativerend en doelgericht en doe je los van functieprofielen wat er gedaan moet worden. Reflecteren op je eigen handelen is voor jou een vanzelfsprekendheid, omdat je weet dat dit leidt tot persoonlijke groei en ontwikkeling. Situaties waarin emoties hoog oplopen, conflicten ontstaan of zaken escaleren, schrikken jou niet af.

Vanuit jouw unieke ervaringsdeskundigheid draag je bij in casussen. Je denkt actief mee en draagt bij aan de verbetering van onze zorg. Bij SMO Breda worden jouw ervaring en inzicht zeer gewaardeerd.

Wat bieden wij jou?

Bij ons krijg je een plaats in een team dat nog volop aan het groeien is. Jij speelt een cruciale rol in het stimuleren van de ontwikkeling van Ervaringsdeskundigheid binnen onze organisatie. In het team van Ervaringsdeskundigen zorgen we ervoor dat intervisie en ondersteuning van collega’s goed verankerd zijn.

Je start met een contract voor een jaar, maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO schaal 6 min.€ 2593,-  max.€ 3710.,- per maand bij een 36-urige werkweek. SMO Breda biedt ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering, een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget.

We zijn enthousiast om jou te verwelkomen en samen verder te bouwen aan jouw toekomst binnen SMO Breda!

Informatie en sollicitatie

Nieuwsgierig geworden en heb je behoefte aan wat extra informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Adriette van Dongen via 06-47644141.

We kijken uit naar jouw interesse en hopelijk tot binnenkort!

Je functie

Als wooncoach werk je samen met de activeringscoach en mentor aan de doelstellingen van de bewoner. Hierbij word je ondersteund door een teamcoach en verpleegkundig specialist. Je draagt vanuit jouw professie bij aan een plezierige woon-, werk- en leeromgeving voor bewoners en collega’s.

Je bent iemand die trouw is aan principes en zacht voor de mensen. Je bent een echte doener die doet wat er gedaan moet worden, ongeacht functieprofielen of andere eisen. Je weet mensen uit te dagen om hun talenten en krachten te ontplooien en dit ook om te zetten in actie. Ook ben je een echte teamspeler.

In deze functie werk je in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late, tussen-, en weekenddiensten.

Locatie De Gaarshof

De Gaarshof is een woonvoorziening van SMO Breda e.o. gevestigd in Baarle-Nassau waar 84 mensen wonen met een begeleidt wonen indicatie. Er wordt gewerkt vanuit drie groepen die intensief met elkaar samenwerken aan een inspirerende herstel-bevorderende woonomgeving waar het fijn vertoeven is.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Je bent creatief, relativerend en je hebt een goed gevoel voor rechtvaardigheid en humor. Je neemt het initiatief om samen aan de slag te gaan. Reflecteren op wat je doet is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde mbo-opleiding MMZ of SPW niveau 3/4. Ook als je in het bezit bent van een diploma verzorgende IG of Verpleegkundige 3 / 4 nodigen we je uit te solliciteren .

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min. € 2.348,- max. € 3.361,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Immanuel Kuipers of Aileen Bijlsma tel 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie.

SMO Breda en Ik wil meedoen

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat. Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Gaarshof is een woonvoorziening, gelegen in een landelijke omgeving, waar 90 mensen kunnen wonen. Samen met bewoners creëren we een bruisende, inspirerende woon-, werk- en leeromgeving waarin herstellen en groeien én zorg voor elkaar centraal staat.

Je functie
Als verzorgende begeleid en verzorg je bewoners en ondersteun je de verpleegkundige. Je draagt bij aan de bevordering van een goede leef- en woonsituatie binnen de woonvoorziening. Je biedt ondersteuning aan bewoners of groepen van alle leeftijden en draagt bij aan de verbetering van kwaliteit van leven, persoonlijk herstel en sociale participatie. Je werkzaamheden bestaan uit het mede vormgeven en uitvoeren van het Persoonlijk Actieplan van de cliënt en het verzorgen en begeleiden van de bewoner op uiteenlopende gebieden. Je houdt je op de hoogte van informatie rond bewoners. Je hebt daarom ook intensief contact met de mentor van de bewoner. Je communiceert en acteert proactief; je neemt actief deel aan het werkoverleg en de bewonerbesprekingen.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?
Je hebt een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO opleiding verzorgende IG of Verpleegkundige 3/4.

Je beschikt over uitstekende sociale en didactische vaardigheden om bewoners te motiveren en te stimuleren. Je hebt een probleemoplossend vermogen voor het voorkomen van en optreden bij escalaties. Je werkt graag in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late en weekenddiensten ( De Gaarshof heeft vaste verzorgenden IG die nachtdiensten werken, hetgeen inhoud dat er zeer beperkt een beroep op je wordt gedaan om een nachtdienst te werken). Je bent een echte teamspeler.

Als je ook in het bezit bent van een diploma MMZ of SPW niveau 3/4 geniet dit onze voorkeur.

Wat bieden wij jou?
SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min.€ 2.348,- max. € 3.361,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast maar wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Miranda van Gurp of Nancy van Bedaf via 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie

SMO Breda en Ik wil meedoen
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat.

Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.