pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?

Je functie
 Als Coördinator Facilitaire Dienst ben je verantwoordelijk voor het (mede)ontwikkelen en uitvoeren van het facilitair beleid. Je bent het aanspreekpunt voor medewerkers binnen de locaties op het gebied van facilitaire zaken en draagt zorg dat de locaties facilitair op orde zijn met de prioriteiten veiligheid en basis op orde. Hiertoe organiseer en instrueer je het team bij het uitvoeren van technische onderhoudstaken binnen de gehele organisatie.

Je geeft (als meewerkend voorman/vrouw) leiding aan het resultaatverantwoordelijke facilitaire team.

Je legt verantwoording af aan de directeur bedrijfsvoering.

Je taken omvatten onder andere:

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?
Je wordt ingeschaald volgens CAO Sociaal Werk in schaal 9 of 10 (min. € 3.355,- en max. € 5.483,- bij een fulltime dienstverband). We bieden een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Het betreft een dienstverband voor 32-36 uur per week. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget.

De organisaties
In de afgelopen jaren zijn de drie operationele stichtingen SMO Breda, Veilig Thuis West-Brabant, Safegroup en de vastgoed stichting Stemo onder één en hetzelfde bestuur en toezicht gekomen.

Bij deze vier stichtingen werken wij met ongeveer 430 medewerkers, stagiaires en vrijwilligers. De omzet van de stichtingen samen bedraagt circa 32 miljoen euro.

De drie organisaties zijn nog in ontwikkeling als het gaat om het behalen van synergetische voordelen op het gebied van kwaliteit en efficiency.

Lees hier meer over SMO Breda, Safegroup en Veilig Thuis West-Brabant.

Informatie en sollicitatie
Heb je interesse, en wil jij liever eerst wat meer weten over de organisaties en de functie? Neem dan contact op voor een (digitale) kop koffie met Henk Staadegaard, Directeur Bedrijfsvoering, via 076-5645050.

Je kunt tot en met 5 mei 2024 solliciteren voor deze functie d.m.v. je motivatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie.

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Samen met jouw collega ben je verantwoordelijk voor het communicatiebeleid en de uitvoering daarvan. Je initieert en geeft invulling aan de interne en externe communicatie van de drie organisaties. Je werkt projectmatig, houdt overzicht, je bent flexibel en adviseert en ondersteunt  bestuurder en management.  Je bent medeverantwoordelijk voor de communicatiestrategie en daarnaast ben je “hands on’’ waarbij social media een belangrijke rol inneemt.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?

Een dynamische baan met veel ruimte voor eigen inbreng.  Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar in verband met langer durend verlof. Evt. is invulling als ZZP-er bespreekbaar. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 9 max. € 4.946,- op basis van 36 uur per week met daarnaast loopbaanbudget en een individueel keuzebudget.

Informatie en sollicitatie

Is deze functie iets voor jou? Of ben je enthousiast maar wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Heine van Wieren (bestuurssecretaris a.i.) via 076-5645050. Je kunt je motivatie en cv richten aan Heine van Wieren. We zien je reactie graag tot uiterlijk 3 mei 2024 tegemoet.

Voor SMO Breda, Safegroup en Veilig Thuis West-Brabant zijn wij op zoek naar een Ambtelijk Secretaris (24 uur).

Je komt in dienst van SMO Breda, dat onder eenheid van bestuur en toezicht valt met Veilig Thuis West-Brabant en Stichting Vrouwenopvang Safegroup. In deze functie verricht je werkzaamheden voor SMO Breda, Veilig Thuis West-Brabant en Safegroup. Wij werken vanuit het principe van resultaatverantwoordelijkheid en beschikken over brede expertise op het gebied van veiligheid, opvang, participatie en herstel (empowering). De drie organisaties zijn nog in ontwikkeling als het gaat om het behalen van synergetische voordelen op het gebied van kwaliteit en efficiency.

Je functie:

Als Ambtelijk Secretaris ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige ondersteuning van de drie ondernemingsraden. Je werkt onder leiding van de voorzitters en maakt deel uit van een team dat wordt aangestuurd door de Bestuurssecretaris. In deze rol vervul je een belangrijke positie door de organisatorische context te begrijpen en de belangen van de ondernemingsraden te behartigen. Je zorgt ervoor dat ondersteunende taken zodanig worden uitgevoerd dat OR leden en de directeur bestuurder ontzorgd en gefaciliteerd worden. Daarnaast zorg je voor afstemming met alle relevante partijen en adviseer je alle OR’-en op procesniveau en inhoudelijk.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?

Informatie en sollicitatie:

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Heine van Wieren, Bestuurssecretaris a.i., via 076-5645050.

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Heine van Wieren.

Bekijk onze video:  https://youtu.be/AHUT_ZINsqk

Werk jij als verpleegkundige, ervaringsdeskundige, ambulant begeleider of mentor en ben je op zoek naar een uitdagende baan in een enthousiast team dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees hier het ervaringsverhaal van Pieter Mol, Trajectregisseur bij Housing First. Pieter Mol, Trajectregisseur Housing First

Wat is Housing First?

Housing First is bedoeld voor mensen die door diverse omstandigheden diep in de problemen zijn beland en geen andere opties meer hebben. Bij Housing First wordt de overtuiging gehanteerd dat effectieve aanpak van dakloosheid begint bij het bieden van een eigen huis. Zonder een stabiele basis is het moeilijk voor dakloze personen om hun leven weer op te bouwen. Een eigen woning biedt die cruciale stabiliteit. Vaak hebben deelnemers aan dit programma te maken met meervoudige en complexe problemen. Daarom biedt SMO Breda, naast huisvesting, ook intensieve en langdurige begeleiding om deze problemen aan te pakken.

Je functie

Bij Housing First staat de persoonlijke relatie met cliënten centraal, daarom begint jouw taak met het opbouwen van deze relatie. Wekelijks heb je contact met de deelnemer, waarbij je thuis afspreekt of samen op pad gaat. De deelnemer heeft de regie, terwijl jij ondersteuning biedt waar nodig en contact onderhoudt met derden. Je bewaakt ook de indicatie van de deelnemer en rapporteert over de geleverde begeleiding.

Binnen Housing First werken we in driehoeken, waarbij je samen met een wooncoach en activeringscoach aan een casus werkt. Gezamenlijk zoeken we naar wat onze cliënten enthousiast maakt en wat ze nodig hebben. Elke twee weken wordt er samen met de cliënten gekookt en gegeten, en zijn er regelmatig gezamenlijke activiteiten zoals uitstapjes en sport.

Als trajectregisseur ben je vanuit de driehoek verantwoordelijk voor het opstellen en naleven van een ondersteuningsplan waarin verschillende levensgebieden worden beschreven.

De woningen van Housing First zijn verspreid in Breda en de omliggende regio, daarom is het hebben van een rijbewijs en auto vereist. Je werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats binnen kantooruren, met af en toe flexibiliteit vereist.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van een enthousiast en resultaatgericht team (16 medewerkers). Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks wordt er een gezellig teamweekend georganiseerd.SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 (€ 3.191 – max. € 4.547,-) op basis van 36 uur per week. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een individueel keuzebudget, loopbaanbudget behoren bij de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Laura Goorden (06 – 30 35 72 35) of Seppe Cleymans (06 – 81 13 65 48). Je kunt solliciteren op deze functie door je motivatie en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie. Een meeloop dag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De inspraak van cliënten is georganiseerd op verschillende niveaus, afgestemd op de diverse cliëntgroepen. Op woonvoorzieningen hebben cliënten lokale raden, terwijl ambulante cliënten een eigen raad hebben. Daarnaast is er een overkoepelend orgaan, de Centrale Cliëntenraad, waar onderwerpen die meerdere of alle raden aangaan worden besproken, zoals de organisatiebegroting en jaarplan en activiteiten  voor alle cliënten.

Elke raad vergadert maandelijks, en de managers van de organisatie fungeren als aanspreekpunt voor de verschillende lokale raden. Maandelijks is er ook overleg tussen de raden om informatie uit te wisselen en gezamenlijke onderwerpen te bespreken. Tweemaandelijks nemen de Directeur-Bestuurder en Bestuurssecretaris deel aan dit overleg.

Werkzaamheden:

Als Ondersteuner Cliëntenraad heb je een coachende, adviserende, coördinerende, faciliterende en ondersteunende taak. Je biedt beleidsinhoudelijke en operationele ondersteuning aan de raad. De ondersteuner valt onder de directe aansturing van de Bestuurssecretaris.

De Ondersteuner heeft een breed takenpakket, uiteenlopende werkzaamheden en voelt zich thuis in het bespreken van belangrijke onderwerpen ongeacht met wie hij/zij aan tafel zit.

Meer concreet betekent dit het volgende;

Je coacht de raden bij de volgende werkzaamheden en indien er geen raadslid beschikbaar is voor deze taak, neem jij deze waar;

In overleg of op verzoek van de cliëntenraadsleden ondersteun je hen bij;

De ondersteuner heeft een onafhankelijk positie. Dit betekent dat de ondersteuner niet meebeslist en niet optreedt als woordvoerder van de raad naar de organisatie of derden. Tevens bemiddelt de ondersteuner niet bij individuele klachten van cliënten. Hiervoor heeft de organisatie een cliëntvertrouwenspersoon.

Wat heb jij te bieden?

Wat bieden wij jou?

Informatie en sollicitatie:

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Neem dan contact op met Heine van Wieren, Bestuurssecretaris a.i., via 076-5645050 of [email protected].

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief ter attentie van Heine van Wieren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als wooncoach werk je samen met de activeringscoach en mentor aan de doelstellingen van de bewoner. Hierbij word je ondersteund door een teamcoach en verpleegkundig specialist. Je draagt vanuit jouw professie bij aan een plezierige woon-, werk- en leeromgeving voor bewoners en collega’s.

Je bent iemand die trouw is aan principes en zacht voor de mensen. Je bent een echte doener die doet wat er gedaan moet worden, ongeacht functieprofielen of andere eisen. Je weet mensen uit te dagen om hun talenten en krachten te ontplooien en dit ook om te zetten in actie. Ook ben je een echte teamspeler.

In deze functie werk je in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late, tussen-, en weekenddiensten.

Locatie De Gaarshof

De Gaarshof is een woonvoorziening van SMO Breda e.o. gevestigd in Baarle-Nassau waar 84 mensen wonen met een begeleidt wonen indicatie. Er wordt gewerkt vanuit drie groepen die intensief met elkaar samenwerken aan een inspirerende herstel-bevorderende woonomgeving waar het fijn vertoeven is.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Je bent creatief, relativerend en je hebt een goed gevoel voor rechtvaardigheid en humor. Je neemt het initiatief om samen aan de slag te gaan. Reflecteren op wat je doet is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde mbo-opleiding MMZ of SPW niveau 3/4. Ook als je in het bezit bent van een diploma verzorgende IG of Verpleegkundige 3 / 4 nodigen we je uit te solliciteren .

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min. € 2.697 – max. € 3.858,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Immanuel Kuipers of Aileen Bijlsma tel 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie.

SMO Breda en Ik wil meedoen

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat. Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Als wooncoach begeleid je bewoners bij het zo zelfstandig mogelijk functioneren in hun woonsituatie. Dat doe je door de woonvaardigheden te vergroten en de bewoners te ondersteunen bij de dagelijkse uitdagingen.

Je werkt in een team van wooncoaches samen met mentoren en activiteitencoaches. Op de afdeling is ook een verpleegkundige aanwezig. Vanuit het multidisciplinaire team wordt gezamenlijk met de bewoner verantwoordelijkheid genomen voor het leefklimaat.

Locatie De Vliet

De Vliet is een woonvoorziening van SMO Breda waar 48 mensen wonen die verslavende middelen gebruiken. Er wordt gewerkt vanuit twee afdelingen die afzonderlijk van elkaar functioneren maar met regelmaat samen optrekken. Met de bewoners bouwen de medewerkers van De Vliet aan een inspirerende herstel-bevorderende woonomgeving waar het fijn vertoeven is.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Het is belangrijk dat je een ‘mensen-mens’ bent, trouw aan principes maar zacht voor mensen. Je werkt transparant en zonder oordeel en bent een echte teamspeler die mensen met elkaar verbindt vanuit de focus op gemeenschappelijke belangen. Je luistert met oprechte interesse naar de verhalen van bewoners. Daarbij ben je een doener die anderen meeneemt, maar ook als eerste in de klei stapt en de handen uit de mouwen steekt.

Je hebt een passend MBO-niveau 3-diploma (of hoger), agogisch gericht en hebt meer dan 4 jaar relevante werkervaring. Je bent leergierigheid om kennis en kunde eigen te maken die je nodig hebt om je functie uit te voeren, zoals basiszorg, medicatieverstrekking, krachtwerkmethodiek, weerbaarheidstraining, etc. Ook ben je bereid om te werken in wisseldiensten (geen nachtdiensten).

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Jouw salaris bedraagt minimaal 2.697,- en maximaal 3.858,- per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 6, CAO Sociaal Werk). Daarnaast biedt SMO Breda aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget. Het gaat in eerste instantie om een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Zarmina Rahimi of Marieke Bakker via 076-7820510. Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan ‘de sollicitatiecommissie’.

Je functie

Als trajectregisseur werk je in een omgeving waar veel mogelijk is en waar je de ruimte krijgt om je professionaliteit te combineren met creativiteit. Je ondersteunt cliënten die zelfstandig wonen bij (complexe) hulpvragen en begeleidt hen op alle leefgebieden zoals huisvesting, dagbesteding en sociaal functioneren.

Je kent het sociaal netwerk binnen de regio Breda en weet verbindingen te leggen, waardoor cliënten meer kunnen participeren. Je betrekt het netwerk van de cliënt en legt verbindingen in de wijk, zodat buurtbewoners iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wat heb jij te bieden?

Je bent een gedreven professional en bent ervan overtuigd dat iedereen in staat is om zijn eigen keuzes te maken en zo zijn eigen leven vorm te geven. Je durft mensen te laten leren van hun fouten. Ook vind je het vanzelfsprekend om mensen ruimte en uitdaging te geven en weet je hoe je de omgeving kunt betrekken bij het (herstel)proces van cliënten.

Je hebt een relevante afgeronde HBO-opleiding en bent in staat om op alle leefgebieden zowel individuele als groepsgerichte begeleiding te bieden. Reflectie op je eigen gedrag en samenwerken in een resultaatverantwoordelijk team past je. Daarnaast ben je bereid om te werken buiten kantoortijden en draai je af en toe een bereikbaarheidsdienst (maximaal 3x per jaar).

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het enthousiaste en resultaatverantwoordelijk Team Ambulant. Je werkt vanuit die regio en komt regelmatig op onze inspirerende locatie Talentenfabriek De Faam, waar je kunt sparren met collega’s.

SMO Breda e.o. biedt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is conform cao Sociaal werk, schaal 8 min.€ 3.191 – max. € 4.547,- o.b.v. 36 uur per week. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een individueel keuzebudget, loopbaanbudget, PFZW, laptop, GSM en interne cursussen behoren bij de functie.

Informatie en sollicitatie

Is deze functie iets voor jou? Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan gerust met Laila Boukrab (Trajectregisseur) via 06-39241540 of met Vickie de Maertelaere (Trajectregisseur) via 06-12148587.

SMO Breda en Ik wil meedoen

Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Onze cliënten zijn (voormalig en/of dreigend) dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende of acute problemen vaak met verslavings- of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: https://www.ikwilmeedoen.nl/organisatie/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie
Als administratief medewerker verricht je ondersteunend voorbereidend werk voor de collega’s budgetconsulenten. Dit bestaat uit diverse administratieve werkzaamheden die je zelfstandig uitvoert en controleert.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

Wat heb jij SMO Breda te bieden?
Je hebt een MBO werk- en denkniveau met kennis van budgetbeheer, schulden, uitkeringen en toeslagen belastingdienst.

Je bent accuraat, flexibel, integer en je hebt affiniteit met financiën.

Je vindt het vanzelfsprekend om te reflecteren op wat je doet om te leren en jezelf te ontwikkelen. Het is voor jou logisch om initiatief te nemen en zelfstandig aan de slag te gaan. Uiteraard beschik je over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij jou?
SMO Breda biedt je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Jouw salaris varieert van €2.426 tot €3.454 per maand, afhankelijk van ervaring en kwalificaties, gebaseerd op de CAO Sociaal Werk schaal 5. Daarnaast biedt SMO Breda aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget. Het gaat in eerste instantie om een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Navin Soegriemsingh (06-30 87 22 59) of Marlu Leto (06-10 69 37 06). Je kunt tot 4 mei 2024 solliciteren voor deze functie door een sollicitatiebrief en curriculum vitae te richten aan ‘de sollicitatiecommissie’.

Bekijk onze video:  https://youtu.be/AHUT_ZINsqk

Werk jij als wooncoach, ambulant begeleider of activiteitencoach en ben je op zoek naar een uitdagende baan in een enthousiast team dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees hier het ervaringsverhaal van Pieter Mol, Trajectregisseur bij Housing First.

Wat is Housing First?

Housing First is bedoeld voor mensen die door diverse omstandigheden diep in de problemen zijn beland en geen andere opties meer hebben. Bij Housing First wordt de overtuiging gehanteerd dat effectieve aanpak van dakloosheid begint bij het bieden van een eigen huis. Zonder een stabiele basis is het moeilijk voor dakloze personen om hun leven weer op te bouwen. Een eigen woning biedt die cruciale stabiliteit. Vaak hebben deelnemers aan dit programma te maken met meervoudige en complexe problemen. Daarom biedt SMO Breda, naast huisvesting, ook intensieve en langdurige begeleiding om deze problemen aan te pakken.

Je functie

Bij Housing First staat de persoonlijke relatie met cliënten centraal, daarom begint jouw taak met het opbouwen van deze relatie. Wekelijks heb je contact met de deelnemer, waarbij je thuis afspreekt of samen op pad gaat. De deelnemer heeft de regie, terwijl jij ondersteuning biedt waar nodig.

Binnen Housing First hanteren we een driehoeksbenadering. Dit betekent dat je samenwerkt met een trajectregisseur en activeringscoach aan individuele casussen. Gezamenlijk zoeken we naar wat onze cliënten motiveert en waar ze behoefte aan hebben. Als begeleider heb je de verantwoordelijkheid over je eigen agenda en planning. Je ondersteunt deelnemers bij diverse dagelijkse taken, zoals het begeleiden naar medische afspraken, boodschappen doen, koken en het onderhouden van sociale contacten en relaties.

Elke twee weken koken en eten we samen met de cliënten, en regelmatig organiseren we gezamenlijke activiteiten zoals uitstapjes en sportevenementen.

Onze Housing First woningen zijn verspreid over Breda en de omliggende regio, wat betekent dat het hebben van een rijbewijs en een auto een vereiste is. Je werkzaamheden vinden voornamelijk plaats tijdens kantooruren, maar soms is flexibiliteit vereist.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van een enthousiast en resultaatgericht team (16 medewerkers). Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks wordt er een gezellig teamweekend georganiseerd

SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 7 min € 2.943 max. € 4.110 o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Mihriban Salgamcilar (06-43934716) of Seppe Cleymans (06 – 81 13 65 48). Je kunt solliciteren op deze functie door je motivatie en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie. Een meeloopdag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Je zorgt als Trajectregisseur voor afstemming, coördinatie en uitvoering van zorg rondom de cliënt. In samenwerking met de Wooncoach stuur je op het beoogde resultaat. Daarbij richt jij je op de inrichting en voortgang van het proces, de financiering en de in- en uitstroom van bewoners.

Als Trajectregisseur werk je samen met de bewoner, de Wooncoach en de Activiteitencoach aan verbetering op verschillende leefgebieden met een persoonlijk actieplan.

Locatie De Gaarshof

De Gaarshof is een woonvoorziening voor mensen met meerdere, complexe problemen. Het zijn kwetsbare burgers, vaak met een verslavings-, LVB en/of GGZ-problematiek. Bewoners zijn aangewezen op begeleiding met of zonder somatische zorg in een 24-uurssetting. De duur van trajecten variëren per bewoner. Binnen de Gaarshof is ondersteunende en activerende begeleiding aanwezig. De Gaarshof beschikt over 92 eenpersoonskamers.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt je een baan met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 min (€ 3.191 – max. € 4.547,-)  o.b.v. 36 uur per week. Daarnaast biedt SMO Breda aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget. Het gaat in eerste instantie om een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een individueel keuzebudget, behoren bij de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Marieke Bakker (06-15166751) Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

Een meeloop dag is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Je functie

Team Gewoon Thuis

SMO Breda biedt op verschillende manieren ambulante begeleiding in de wijk. Het team Gewoon Thuis doet dat voor mensen met complexe problematiek. Binnen de begeleiding werken we samen met de cliënt aan wat voor hem of haar belangrijk is. Dat kan op alle leefgebieden zijn, zoals bijvoorbeeld woonvaardigheden, het vinden van een dagbesteding of het ontwikkelen van een vriendenkring. We richten ons daarbij niet alleen op de cliënt in zijn woning, maar ook op de buurt eromheen. Wie wonen er nog meer? Is er contact met de buren? Zijn er activiteiten waar de cliënt aan mee kan doen? Of kan de cliënt hulp bieden aan de buren of andersom?

Het team Gewoon Thuis is een multidisciplinair team waarin trajectregisseurs, wooncoaches en activeringscoaches samen werken met de cliënt. Als trajectregisseur voer je de regie op casusniveau. Cliënten van Gewoon Thuis ontvangen meerdere dagdelen per week intensieve begeleiding op alle leefgebieden.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Je bent in staat om samen met de cliënt te onderzoeken wat hij of zij nodig heeft om zelfstandig te gaan wonen en duurzaam een plek te verwerven in de wijk. Je kijkt door eventuele problematieken heen en neemt gezond gedrag als uitgangspunt. Samen met de cliënt ga je op zoek naar: wie ben je en wat wil je? Waar word je blij van? Waar ben je goed in en waar heb je behoefte aan? En ook: wie zijn de mensen die in de buurt van cliënt wonen? Hebben zij bepaalde behoeftes of vragen en kun je die als trajectregisseur meenemen in het traject?

Voor succes in deze rol is het belangrijk dat je eigen oordelen en visie thuis laat. Je bent bereid hulp te vragen, te experimenteren en fouten maken. Je investeert in je team voor steun en inspiratie, toont zelfinzicht en openheid over wie je bent. Een positieve levensinstelling, lange adem, relativeringsvermogen en flexibiliteit (zowel in zelfstandig werken als werktijden) zijn essentieel. Een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld social work of verpleegkunde) is vereist.

Wat bieden wij jou?

We bieden jou de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen in een zelfsturend, enthousiast en resultaatgericht team. Je pioniert veel in dit team en hebt dus alle gelegenheid om te leren, nieuwe dingen uit te proberen en uit je comfortzone te komen.

SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 8 min (€ 3.191 – max. € 4.547,-)  o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel dan met Christel Swart (0683826857) en Saskia van der Pol (0653213217). Je kunt solliciteren op deze functie door je motivatie en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl.

Acquisitie naar deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Je functie

Team DSV

Je werkt in een multidisciplinair team. In het team is het belangrijk dat we samen zorgen voor het stabiliseren en activeren van de cliënten. Bij de DSV werken wij transparant en zonder oordeel. Wij zijn echte teamspelers die mensen met elkaar verbinden vanuit een focus op gemeenschappelijke belangen. Tijdens vergaderingen bespreken we ontwikkelingen en verbeterpunten binnen de DSV. Wij gaan hier actief mee aan de slag. Jouw mening en bevindingen zijn van belang en zorgen ervoor dat wij als team constant vooruitgaan.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?

Ben jij geïnteresseerd in de verhalen van mensen? Ben je in staat om je te verbinden met de cliënten en ze te ondersteunen om hun plannen en dromen waar te maken? Ben je bovendien iemand die buiten de kaders datgene realiseert wat in eerste instantie onmogelijk lijkt? Maak jij je sterk voor gelijkwaardigheid en houd je van initiatief nemen en doorzetten? Is het voor jou vanzelfsprekend om te reflecteren op wat je doet om jezelf zo steeds verder ontwikkelen en heb je ook nog gevoel voor humor? Dan zijn we op zoek naar jou!Je hebt MBO denk- en werkniveau en minimaal een afgeronde passende mbo-opleiding niveau 4, zoals MMZ of SPW. Je bent bereid om te werken in zowel dag of avonddiensten. Het is belangrijk dat je een ‘mensen-mens’ bent, trouw aan principes maar zacht voor mensen. Daarnaast ben je relativerend, doelgericht en hebt een goed gevoel voor humor. Je bent rustig en bewaart het overzicht, ook in situaties waarin sprake is van emoties, conflicten of escalaties.

Wat bieden wij jou?

SMO Breda biedt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min € 2.697 max. € 3.858 o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Dennis Heeren (0653446231) of Jordy Leijs (0643585398) staan je graag te woord. Je kunt solliciteren voor deze functie door een motivatiebrief en curriculum vitae te richten aan de sollicitatiecommissie.

Meer informatie over SMO Breda en Ik wil meedoen vind je op: www.smobreda.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De Gaarshof is een woonvoorziening, gelegen in een landelijke omgeving, waar 90 mensen kunnen wonen. Samen met bewoners creëren we een bruisende, inspirerende woon-, werk- en leeromgeving waarin herstellen en groeien én zorg voor elkaar centraal staat.

Je functie
Als verzorgende begeleid en verzorg je bewoners en ondersteun je de verpleegkundige. Je draagt bij aan de bevordering van een goede leef- en woonsituatie binnen de woonvoorziening. Je biedt ondersteuning aan bewoners of groepen van alle leeftijden en draagt bij aan de verbetering van kwaliteit van leven, persoonlijk herstel en sociale participatie. Je werkzaamheden bestaan uit het mede vormgeven en uitvoeren van het Persoonlijk Actieplan van de cliënt en het verzorgen en begeleiden van de bewoner op uiteenlopende gebieden. Je houdt je op de hoogte van informatie rond bewoners. Je hebt daarom ook intensief contact met de mentor van de bewoner. Je communiceert en acteert proactief; je neemt actief deel aan het werkoverleg en de bewonerbesprekingen.

Wat heb jij SMO Breda te bieden?
Je hebt een MBO werk- en denkniveau en een afgeronde MBO opleiding verzorgende IG of Verpleegkundige 3/4.

Je beschikt over uitstekende sociale en didactische vaardigheden om bewoners te motiveren en te stimuleren. Je hebt een probleemoplossend vermogen voor het voorkomen van en optreden bij escalaties. Je werkt graag in wisselende diensten, bestaande uit vroege, late en weekenddiensten ( De Gaarshof heeft vaste verzorgenden IG die nachtdiensten werken, hetgeen inhoud dat er zeer beperkt een beroep op je wordt gedaan om een nachtdienst te werken). Je bent een echte teamspeler.

Als je ook in het bezit bent van een diploma MMZ of SPW niveau 3/4 geniet dit onze voorkeur.

Wat bieden wij jou?
SMO Breda biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is conform CAO Sociaal Werk, schaal 6 min.€ 2.348,- max. € 3.361,- o.b.v. 36 uur per week. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals deskundigheidsbevordering, individueel keuzebudget en loopbaanbudget maken deel uit van de functie.

Informatie en sollicitatie
Ben je enthousiast maar wil je nog wat meer informatie? Bel dan gerust met Miranda van Gurp of Nancy van Bedaf via 013- 507 95 55. Je kunt solliciteren voor deze functie d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae, te richten aan de sollicitatiecommissie

SMO Breda en Ik wil meedoen
Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o. is een combinatie van voorzieningen in Breda en omgeving. Leidraad in het werken zijn de drie kernwaarden: Verantwoordelijk, Oprecht en Op Maat.

Onze cliënten zijn dak- en of thuisloos en hebben vaak langdurende en/of acute problemen vaak met verslavings- en/ of psychiatrische problematiek.

Wij werken zoveel mogelijk door aan te sluiten bij de ondersteuningsvraag, de mogelijkheden en kracht van de cliënten. Cliënten krijgen de ruimte om te ontdekken waar hun eigen kracht ligt en wat zij nodig hebben bij het toewerken naar een zo volwaardig mogelijke participatie aan de samenleving. Hiervoor bieden wij een breed herstelaanbod en zoeken de aansluiting met netwerken in hun omgeving. De activiteiten van het herstelaanbod zijn gericht op herstel, ontwikkeling en zelfontplooiing en te categoriseren op de thema’s werk, educatie en vrije tijd. Dit noemen wij: Ik wil Meedoen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.