pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Joeke van Kempen

Joeke van Kempen

“Als het dan lukt, glim ik van trots!”

Ik ben Joeke van Kempen. Ik woon in Breda samen met mijn vriend en mijn o zo ondeugende dochters. Inmiddels ben ik alweer 14 jaar werkzaam binnen SMO Breda. Ik ben begonnen als stagiaire op Weideveld, daarna ben ik gaan werken bij het oude WEB Herderheem als ambulant begeleider. Sinds 2 jaar ben ik werkzaam als activiteitencoach bij het project Breda Zoemt.

Wij hebben op 4 verschillende locaties bijenvolken staan, die wij onderhouden. Imkeren is vooral leren, een ervaren imker ben je pas na 5 jaar. Leren staat dan ook centraal binnen ons project. We bieden verschillende cursussen aan om meer te weten te komen over bijen en hoe ze goed te verzorgen. Ook werken we bij de bijen met mentoren (ervaren imkers die ons de kneepjes van het vak leren.) Het werken buiten de deur staat bij ons centraal. Onze bijen staan bij andere organisaties/particulieren in de tuin. Cursussen zijn toegankelijk voor iedereen, we bieden informatieavonden aan voor geïnteresseerden en werken met verschillende organisaties samen.

De winter is een rustige tijd voor het werken met honingbijen, dan zijn we vooral bezig met het maken van bijenhotels. Groot, klein, educatief, we hebben het allemaal in huis. Mooie voorbeelden om te bewonderen staan in de openbare tuin van Bouvigne, begraafplaats Zuylen en kinderboerderij Parkhoeve.

Ik heb een collega gevraagd mij te omschrijven. Creatief, enthousiast, ik zoek wat bij de cliënt past gaf zij aan. Ik kan me daar helemaal in vinden. Binnen mijn project komen ook vaak andere talenten van mensen naar boven. Ik probeer dit dan passend te maken binnen Breda Zoemt of ga in gesprek buiten mijn project om aansluiting op het talent te vinden. Als het dan lukt, dan glim ik van trots! Hoe mooi is het om te werken met je passie. Voor mij is dat vanzelfsprekend geworden, bofkont die ik ben, maar voor veel mensen niet. Het doet me dan heel goed om te zien hoe enthousiast iemand kan worden omdat het precies is wat bij die gene past.

Functie
Activiteitencoach
Locatie
Talentenfabriek De Faam
Telefoonnumer
06-47414457
Emailadres
j.vankempen@smobreda.nl