pijl_onderpijl_linkspijl_rechtspijl_bovenhoek_linkshoek_onderhoek_linkshoek_bovenfacebooklinkedintwitter
zoek je hulp?
Het verhaal van Jan

Het verhaal van Jan

'Jan is Jan, ik ben een bezige bij'

Jan is 57 jaar en woont op locatie de Gaarshof. Door de weeks is Jan vaak te vinden op de houtbewerking.

“Vijf dagen lang lag ik buiten in de stromende regen. Ik had een enorme schuld, een wietplantage die op mijn naam stond waar ik niks van wist en dronk mezelf helemaal ten onder. Een vrouw liep mij voorbij en heeft mij geholpen. Ze belde de politie en die hebben mij naar het voormalige IJ gebracht, de crisisopvang. Op deze plek zit nu de Doorstroomvoorziening. Dat moment is een omkeer in mijn leven geweest. Ik heb de vrouw nooit kunnen bedanken, maar wat ben ik haar toch dankbaar.”

Ik heb al meerdere boten van hout gemaakt en ik wil nu een vliegtuig gaan maken.

“Nu op dit moment ben ik een bezige bij. Bij Talentenfabriek De Faam doe ik op maandag, donderdag en vrijdag mee met de houtbewerking. Daarnaast werk ik op woensdag op de Gaarshof aan mijn 3d houtontwerpen. Ik woon zelf ook op de Gaarshof. Nu al voor twee jaar. Ik heb al meerdere boten gemaakt en wil nu een vliegtuig gaan maken. Hout is mijn ding, ik zit al vanaf mijn 14e in het hout.”

“Zodra ik hier alles achter de rug heb, ga ik naar de Filipijnen en kom ik niet meer terug. Ik heb mijn vrouw 4 jaar geleden voor het laatst in mijn armen gehad en mis haar ontzettend. Ik heb haar ontmoet op vakantie in een hotel waar zij werkzaam was. Ik hou van mijn vrouw, zij is mijn drijfveer.”